και γεννηθήτω φως . . .

Κοίτα τι σούναι καμμιά φορά κένα παραμυθάκι που μας μάθανε το στοιχειώσαμε μύθους και κατάρες το τυλίξαμε μυστικά ψιθύρους, αράχνες υφάντρες κείπαμε στο φεγγάρι το στολίσει χλωμάδες και δροσούλες. Νάσου που ρίζωσε και πέταξε μπουμπούκια μυρωδάτα μέσαπο μυαλά μυστήρια, καρκιούλες σκοτεινές και βάλθηκα να το βαφτίξω. σύμβολα το ζώσω, νογήματα μεάλα, μπας και σας πείσω οτι ο Κόσμος από σας κρατιέται κιοτι σεις τον σπρώχνετε και πάει. φωτιά ποκείνη που δεσβήνει σας φωτίσω τις λεξούλες ποκείνες τις πρώτες που γραφτήκαν να διαβάστε λίγο πριν τυφλωθούν τα ματάκια σας. φωνούλα να κράξετε τόνομά σας νακουστεί πριν ξεχάσετε πως σας λένε. σας γυμνάσω τα μπρατσάκια τους Ουρανούς βαστήξετε να νιώστε μεγάλοι και σπουδαίοι λίγο πριν πέσουν να σας πλακώσουν.

ἡ Κηρ (τῆς Κηρός) = η θεά του θανάτου ή της μοίρας, όθεν το πεπρωμένον, ο θάνατος, ο όλεθρος. Κηριτρεφείς άνθρωποι = οι τρεφόμενοι μετά της Κηρός.
Κηραίνω = καταστρέφω, κεραϊζω
κηρεσσιφόρητος = ο φερόμενος υπό των Κηρών (= των Μοιρών)
το Κῆρ (του κῆρος, συνηριμένο εκ του κέαρ) = η καρδιά
κήροθι = από καρδιάς, με όλη μου την καρδιά
ο κηρός = ο κηρός των μελισσών, κήρινθος = τροφή των μελισσών
το κήρωμα = παν κατασκευασμένον εκ κηρού

κηρύσσω (παθ. μέλλοντας: κηρυχθήσομαι) = αγγέλω, εξυμνώ, εγκωμιάζω, δημόσια
κῆρυξ (του κήρυκος) = καθόλου δημόσιος αγγελιαφόρος. Κύριον έργον των κηρύκων ήτο να συγκαλούν την Συνέλευσιν. Ούτοι εκράτουν το λεγόμενον Σκήπτρον. Εθεωρούντο πρόσωπα ιερά και απαραβίαστα ως διατελούντες υπό την προστασίαν του Διός.
καρκαίρω = αντηχώ
σκήπτρον (δωρ. σκάπτον) = ράβδος, βακτηρία. Σκήπτρον επίσης ελάμβανον από των χειρών του κήρυκος οι εγειρόμενοι δια να ομιλήσουν (κατά τις συνελεύσεις). Σκηπτούχος, σκηπτοβάμων, σκηπτροφόρος, ομηρ.: σκηπάνιον

Φτού σου μωρέ μαθάκια μου // πλέξε ψυχούλα υφάντραμου
μαθάκιανθρωποφάγα // τοστραφτερόν ιστόνα
Μαθάκια πλήρη ονείρατα // νάρθου ποδώ οι λαχτάρες μου
ανοίξτε νακοιτάτε // ντυμένες αραχνούλες

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

ΤΙΓΡΗΣ ΜΕ ΑΡΧΙΔΙΑ ή ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΕ ΤΙΓΡΗ ;

Hey beastie boy,τι λέει, όλα καλά; Τι θα έλεγες να πάμε καμιά βόλτα στο παρόν;
Δεν θα το έψηνες για μια βόλτα να τα πούμε; Από ψηλά είναι όλα καλά και πέρα από τούς ανθρώπους ακόμα και τα προβλήματα φαίνονται μικρά, ψήστο...παίζει να πετύχεις και τον εαυτό σου εκεί κάτω.
OK!...το ψησες, λοιπόν κράτα τιμόνι και όχι νευρικά γκάζια, έτσι....οδήγαα. Τί λέει θα ακούσουμε τίποτα; Το ψησα, μου είπα και μπήκε λίγο μπίτ....μουσική που θα έλεγες....άλλαξε το ρε μαλάκα μπερδιιιιί! So fuck off και το δυναμώνω. Λοιπόν τι τρέχει με την πάρτη σου δικέ μου,όλο λακούβα και κακό....γαμήθηκες....
Τι να κάνω ρε μαλάκα ο δρόμος μου καταλήγει κάθε τρεις και λίγο σε κενά. Έλα σκάσε λίγο τώρα και άκου.... Λοιπόν για πες, πότε ένιωσες τελευταία φορά ότι ο δρόμος που οδηγάς να είναι γεμάτος λακούβα και κακό;....πότε έπεσες τελευταία φορά στο κενό σου;
Αλήθεια πότε πιστεύεις ότι κολύμπησες πρώτη φορά στη μικρή ζωή σου; Όταν έκανες τα πλίτσι πλίτσι στην θάλασσα;
Νομίζεις....κολύμπα στα σκατά τώρα...χαααα.....άαα και μη χεστείς επάνω σου επειδή σάστισες ή που δεν μπορείς να τα βγάλεις πέρα.....ξέρεις....πνίγηκες φίλος!!
Λοιπόν κλάπα, άκου!δεν λέω καλό είναι να το βουτάς, καλό είναι να το βρέχεις ...ναι και ολονών το μουνί ήταν και είναι υπέροχο....και μπλα μπλα μπλα...όλα κομπλέ θα τα κάνεις και τα ποτά θα πληρώσεις για τα κορίτσια που θα θες να στο δώσουν με σκοπό εσύ να τους το επιστρέψεις στο χέρι. Ορίστε κυρία μου τα ρέστα σας!
Αλλά πάντα κάτι κάνεις λάθος...μην παραπλανείσαι...

ΠΡΟΣΕΧΕ ΜΑΛΑΚΑ ΠΩΣ ΟΔΗΓΑΣ ΕΤΣΙ

.....τα φρένα που σε κάνουν μάγκα είναι στο κεφάλι σου

......thats the brakes.....thats the brakes............

Αυτό πάθαμε όλοι μαλάκα, στην αρχή ( νομίζεις ότι ) όλα πάνε καλά ....και γαμώ σου λέεεεεεωωωω! Γυρνάς από εδώ και από εκεί....δώθε......κείθε....όπως σας αρέσει να λέμε.
Ώπαααα ξαφνικά κοιτάς γύρω σου...κοιμόσουν...δεν το είχες καταλάβει και τώρα ξυπνάς και έκπληκτος και έχεις μπει σε μια κατάστα που έχει κολλήσει νεκρή μπροστά στα μάτια σου....

Καλά ε, είναι και γαμώ εδώ πάνω. Όντως όλα φαίνονται πιο μικρά....μου φαίνονται κομπλέ ξέρεις. Τί γίνεται όμως με τον μαλάκα τον τίγρη....που έχω μέσα μου όταν ξημερώσει και κατεβούμε κάτω;;;
Τι θα γίνει όταν ο ήλιος σταματήσει πάλι να λάμπει;;;;;

Ξαναγεννήσου από τις στάχτες σου πριν τις πάρει μακριά ο αέρας και χαθείς .

1 σχόλιο:

  1. "Ώπαααα ξαφνικά κοιτάς γύρω σου...κοιμόσουν...δεν το είχες καταλάβει και τώρα ξυπνάς και έκπληκτος και έχεις μπει σε μια κατάστα που έχει κολλήσει νεκρή μπροστά στα μάτια σου...."

    ΑπάντησηΔιαγραφή